Hoe werkt doorvaren?

Uw Digitaal vignet wordt herkend zodra u een betaald vaargebied binnenvaart.
U ontvangt bij binnenvaren een sms ter bevestiging. U betaalt dan automatisch voor het doorvaren.
Aan het eind van de maand ontvangt u een btw-gespecificeerde factuur die u betaalt via automatische incasso of credit card.

Met Park-line Water kunt u eenvoudig doorvaren!

Geen ongemak bij binnenkomst betaald vaargebied, betaal doorvaartgeld achteraf.

Met Park-line Water hoeft u:

  • Niet meer te stoppen bij een havenkantoor voor het voldoen van doorvaartgeld;
  • Krijgt u vrijstelling bij het hebben van een vergunning bij een gemeente;
  • Ontvangt u alle doorvaartgelden op één btw gespecificeerde maandfactuur.

Zodra u een gemeente of haven binnenvaart waar Park-line Water actief is, wordt uw Digitaal Vignet herkend. Vervolgens kunt u zorgeloos varen in dit gebied. Park-line brengt automatisch het juiste doorvaartgeld in rekening. Indien u besluit aan te meren in dit vaargebied, dient u zich aan te melden via sms voor het liggeld. Wanneer u het vaargebied weer uitvaart wordt uw Digitaal Vignet weer herkend en ontvangt u een bevestiging per sms dat u het betaalde vaargebied uit bent. Meld u nu aan als klant en ervaar het gemak van Park-line Water.

Digitaal vignet wordt niet herkend

Heeft u binnen vijf minuten na het binnenvaren van het betaald vaargebied geen sms ontvangen van Park-line Water? Of wordt uw Digitaal Vignet onverhoopt niet automatisch gescand? Dan kunt u zelf een sms sturen zodat u het doorvaartgeld via Park-line Water kunt voldoen. Sms D[spatie][zonenummer] naar 4111. Na bevestiging per sms van Park-line Water betaalt u automatisch voor het doorvaren. Bent u weer uit het betaald vaargebied sms dan 'E[spatie][zonenummer]'.

Betaling annuleren

Bent u op dat moment niet in het betaald vaargebied of wilt u toch niet door dat betaald vaargebied heen, dan kunt u binnen vijf minuten de betaling annuleren. Sms 'Annuleer[spatie][zonenummer]' naar 4111 om de betaling te annuleren.

Bent u reeds in het bezit van een vergunning voor het doorvaren in een gemeente? Dan worden er uiteraard geen kosten in rekening gebracht.

Aan het eind van de maand vindt u de gemaakte doorvaartkosten terug op uw btw-gespecificeerde Park-line Water factuur.